subota, 14. studenoga 2015.

FACEBOOK

FACEBOOK LOGO
   Facebook je internetska društvena mreža koju je osnovao Mark Zuckerberg 2004. godine.
Prvo je bio namjenjem samo studentima Hardvara. Kasnije su je upotrebljavali i na drugim sveučilištima, školama... 

   Danas je Facebook najpoznatija mreža u svijetu. Koja broji preko 1.230,000,000 aktivnih posjetitelja. Facebook je mjesto gdje se tijekom dana objavi preko 14 milijuna fotografija dnevno. Središte mu je Kalniforniji, SAD-u .

   Za registraciju je potreban g-mail i lozinka. Ako se profil želi obrisati tako da se dade naredba i profil će biti obrisan za 14 dana.

   Glavna posebnost je to što se uz mnoge aplikacije može imati virtualni ljubimci, mogu se slati puse, virtualna piće, igrati igre, komunicirati ...

EVOLUCIJA FACEBOOKA 
   Ako hoćemo možemo si kontrolirati privartnost. Možemo sakrit fotografije i profil ako ne želimo da ih drugi vide. Unatoč kritikama, Facebook se danas zove "novim internetom", a Mark Zuckerberg ima nadimak "novim Bill Gatesom". Vrijednost Facebooka je jako velika kad je Microsoft krajem 2007. platio 240 milijuna dolara za 1,6% udjela u dionicama.

   12. travnja 2012. Facebook je za milijardu američkih dolara kupio Instegram. Dvije godine kasnije je kupio i WhatsApp po "povoljnoj" cijeni od čak 19 milijardi američkih dolara.

Nema komentara:

Objavi komentar